علامی خرابی سیبک
سیبک خودرو چیست و علائم خرابی آن کدامند؟
ذات خودرو با دو حرکت رفت و برگشتی و دورانی عجین بوده و انرژی تولیدی در موتور به واسطه سایر تجهیزات و سیستمهای خودرو تبدیل به انرژی دورانی میشود. از مهمترین تجهیزاتی که در فراهم نمودن حرکت دورانی در خودرو نقش بسزایی دارند، سیبکها هستند.
سیبکها در سیستم فرمان و سیستم تعلیق خودرو، حضور داشته و نقشی بسیار حیاتی در این سیستمها ایفا مینمایند. در ادامه با مجله همراه مکانیک همراه شوید تا در مقاله ” سیبک خودرو چیست و علائم خرابی آن کدامند؟ ” به بررسی این بخش مهم در خودرو بپردازیم.
سیبک چیست ؟
سیبک مشابه یک گوی فلزی بوده که یک بازو به آن متصل شده است. این گوی فلزی درون محفظهای فولادی قرار داشته که اطراف آن نیز با لاستیک پوشانده شده است.
پرواضح است که حرکت دورانی در داخل این محفظه انجام میگیرد. در واقع، حرکت رفت و برگشتی قطعهای که در قسمت بالایی بازوی سیبک قرار دارد؛ منجر به حرکت دورانی سیبک میگردد. سیبک چرخها را به سیستم تعلیق متصل نموده و چرخیدن چرخها را ممکن میسازد.
سیبک فرمان از یک طرف به طبقها و از سمت دیگر به چرخ متصل میگردد. زمانیکه راننده فرمان را میچرخاند، حرکت فرمان از طریق سیبک به چرخها منتقل شده و چرخها نیز در همان جهت حرکت خواهند نمود.
علاوه بر این، سیبکها به حرکت نرم خودرو نیز کمک میکنند بدین صورت که حرکت بالا و پایین سیبک در دستاندازها و جادههای ناهموار، تا حدودی ارتعاشات را گرفته و مانع از حضور آنها در کابین میشود.
در این بخش از مقاله سیبک خودرو چیست و علائم خرابی آن کدامند؟ با ما همراه شوید تا به علائم خرابی سیبک خودرو بپردازیم.
سیبکها را باید از حیاتیترین قطعات خودرو دانست که خرابی آنها میتواند آسیبهای جدی را در پی داشته باشد. این خرابیها عمدتا با علائمی همراه است که در ادامه بدانها اشاره شده است.
در صورت مشاهده هر یک از موارد فوق، به یک مکانیک یا کارشناس باتجربه مراجعه نمایید تا از آسیبهای احتمالی آتی جلوگیری نمایید.
صرف اطلاع از علائم خرابی یک قطعه یا سیستم در خودرو، ارزش افزوده خاصی برای راننده یا مالک خودرو ایجاد نمیکند بلکه باید دلایل این امر نیز مشخص و مرتفع شوند. مهمترین دلایل خرابی سیبکها عبارتند از: